Чоловічі бейсболки

З цим товаром зазвичай купують
Можливо Вас зацікавлять інші товари

Як з'явилася перша чоловіча бейсболка

Батьківщина цієї кепки – Сполучені Штати Америки. Улюбленим видом спорту американців був і залишається бейсбол, але до середини минулого століття гравці не мали єдиного головного убору, і вони виходили на поле хто в чому. Законодавцем моди на кепки з козирком серед бейсболістів стала команда "Brooklyn Excel...

Як з'явилася перша чоловіча бейсболка

Батьківщина цієї кепки – Сполучені Штати Америки. Улюбленим видом спорту американців був і залишається бейсбол, але до середини минулого століття гравці не мали єдиного головного убору, і вони виходили на поле хто в чому. Законодавцем моди на кепки з козирком серед бейсболістів стала команда "Brooklyn Excelsiors», а самі кепки називали «Brooklyn style». Ця ідея сподобалася компанії New Era і в 1954 році вони випустили вироби під назвою New Era 59Fifty, яка стала частиною спортивної форми Головної бейсбольної ліги США.

Чоловічі бейсболки почали носити не лише гравці на полі, а й уболівальники: спочатку лише на змаганнях, а згодом і у повсякденному житті.

Лідером з виробництва бейсболок для чоловіків у Штатах залишається компанія-першопрохідник у цій галузі New Era, а ось найдорожчий виріб належить японському авто- та мотогіганту «Honda». Бейсболка «Honda Big Wing» виробляється в чорному кольорі з білим фірмовим логотипом з матеріалів, що дихають, полівінілхлориду і пластику. Її вартість – 8750 доларів США.

Перші бейсболки випускали у різних розмірах, що не завжди було зручно і для гравців, і для пересічних користувачів, але у 80-ті було придумано знамениту застібку-регулятор. Тепер кепку з козирком можна було «підігнати» під необхідний розмір. Всі вироби виготовлялися за одним лекалом, що значно прискорило процес виробництва і ціна на бейсболки стала ще нижчою, хоча й до цього вони коштували досить дешево.

На пострадянському просторі бейсболки з'явилися ближче до 90-х і тісно вкоренилися серед інших головних уборів.

Особливості чоловічих бейсболок

Не кожну кепку з козирком можна назвати бейсболкою. Вона має низку відмінних характеристик:

  • Козирок – основний захист обличчя від сонця – виконаний із жорсткого матеріалу, часто із пластиковою вставкою. Форма та розмір відрізняються залежно від виду. У класичному варіанті він має округлі краї та вигин. Молодіжні реперки виробляють із рівним козирком. За кольором він може бути таким самим, як і сама кепка або контрастним (чорні, білі, червоні), бувають варіанти «сендвіч»: нижня та верхня частини різних кольорів.
  • «Корона» або місце під логотип – передня частина головного убору. На ній друкують чи вишивають емблему спортивної команди. У повсякденних моделях це може бути будь-який малюнок чи напис.
  • Клини. Бейсболки шию не з цільного шматка тканини, а з клаптиків клиноподібної форми. Найчастіше їх п'ять чи шість, хоча є моделі-триклінки. Вони складаються з трьох частин і козирка – найпростіші у виробництві купити чоловічу бейсболку такого крою можна досить недорого.
  • Люверси – вентиляційні отвори на кожному з пелюсток. Вони можуть бути прикриті сітчастою тканиною, край обмітають щільною ниткою. У дорогих брендових моделях також використовують металевий або пластиковий обідок.
  • Застібка для регулювання за обсягом голови може бути пластиковою, з велкро-тканини (липучка), металева пряжка, гумка.
  • Кнопка або гудзик, обтягнутий тканиною в тон виробу, прикриває стик клинів.
  • Сітка не характерна для всіх моделей. У спортивних бейсболках клини на задній частині виготовляють саме з неї для покращення циркуляції повітря.

Матеріали для пошиття бейсболок можуть бути абсолютно різними: бавовна, льон, поліестер, велюр, шкіра, шкірозамінник, замш.

Різновиди бейсболок для хлопців

Однією і першою вважається модель «5-panel Cap» - кепка із п'яти частин. Широка передня, дві з боків і дві вгорі. Козирок невеликий, прямий, позаду застібка-регулятор.

Класична бейсболка складається із шести клинів, з'єднаних нагорі кнопкою. Козирок вигнутий. На передній частині розташовується емблема команди, логотип виробника, малюнок або напис, хоча може бути однотонним без декору.

Тракер або кепка далекобійника відрізняється цілісною об'ємною передньою частиною, задні клини виконані з сітки, виріб регулюється пластиковою застібкою. Ця модель стала молодіжним хітом 2019 року, судячи з фотографій у модних виданнях, її носили навіть знаменитості.

Бейсболка з прямим козирком – реперка – атрибут музичних напрямків реп, хіп хоп, R&B. На ній немає застібки, а вироби шиють порозмірно. Пік популярності припав на 90-ті, хоча багато хто і зараз віддає їм перевагу.

Військова кепка або «натовка» має плоску верхню частину, дві бічні панелі та козирок. Її носять любителі стилю мілітарі та активного відпочинку на природі.

Візор є пов'язкою з козирком, але без верхньої частини. Їх одягають тенісисти, гольфісти, останнім часом козирки стали частиною вуличного стилю.

Купити стильні бейсболки для чоловіків онлайн ви можете в нашому інтернет-магазині Фрут оф зе лум з доставкою по Києву, Харкову, Дніпру, Львову, Луцьку, Одесі та по всій Україні.

Більше